Geschiedenis

Geschiedenis

Hoe is Rotterdam Airport nou exact onstaan? En waarom is het de favoriete luchthaven geworden van zoveel mensen? Wij vertellen u over de geschiedenis van deze luchthaven.

Hoe het begon:
Rotterdam heeft al lang een eigen vliegveld, namelijk Waalhaven. Dit vliegveld werd vooral door de mensen uit de haven van Rotterdam gebruikt en je kon er onder andere naar Londen toe vliegen, iets wat nog steeds mogelijk is trouwens.

Helaas werd Waalhoven tijdens de tweede wereld oorlog voorledig verwoest door Duitse bombardementen. Iets wat natuurlijk weer opgebouwd moest worden. In het jaar 1956 werd op de zelfde plek een nieuw vliegveld geopend namelijk Zestienhoven. Dit vliegveld was niet alleen voor de stad Rotterdam bedoeld maar voor de hele Haagse regio.

Zestienhoven begon met een korte landignsbaan, deze werdt ongeveer 10 jaar later verlengd. Pas kort geleden werd de naam van Rotterdam Aiport veranderd, namelijk naar Rotterdam The Hague Airport. Dit werd vooral gedaan om Rotterdam Airport een internationaal beter bekende naam te geven en de bereikbaarheid met Den Haag te onderstrepen.

Passagiersgroei van Rotterdam Airport.
Afgelopen twintig jaar is het vliegveld flink gestegen in het aantal passagiers. Zo kwamen er in 1997 een kleine 500.000 passagiers op het vliegveld. Zeven jaar later (2004) was dit aantal al verdubbeld naar 1.1 miljoen! Tegenwoordig gaan er een kleine 1.7 miljoen passagiers vanaf Rotterdam Airport elk jaar. Dit zijn een kleine 50.000 vliegbewegingen.

De toekomst
Het vliegveld is afgelopen jaren gestaag gegroeid. De verwachting is dat deze trend zich aankomen jaren door zal zetten.